Skip to main content
x

3de graad / Hotel

Interessegebied: Voeding & horeca

 

Vooropleiding
  • Vierde jaar Hotel.
  • Iedere jongere die graag gasten wil ontvangen, en die bereid is zich bij te werken voor de typische vakken.
Je toekomst
  • Een professionele bachelor in hotelmanagement, voeding- en dieetkunde, lerarenopleiding.
  • Een Se-n-Se bv. Assistent voedingsindustrie.
  • Een  job als kok, kelner, receptionist of bediende in restaurants, hotels,
  • Een job als verantwoordelijke voor de afdeling voeding, dranken, als werknemer bij een groothandel in voeding, als vertegenwoordiger….
Jouw profiel
  • Je wilt vertrouwd geraken met technieken en bereidingswijzen zoals vacuümgaren.
  • Je wilt de werking van moderne apparatuur zoals steamer en convectieoven kennen.
  • Je verdiept je kennis met de verschillende geledingen: de koude keuken, de warme keuken, de dessertkeuken, het office, de bar, de zaaldienst …
  • Je wilt de beroepswereld leren kennen via stages in keukens, restaurants en hotels.
  • Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.
  • Je wilt aandacht besteden aan je persoonlijke hygiëne en uiterlijk.
Profiel van de richting
  • Hotel biedt een brede algemene vorming met veel aandacht voor talen en communicatie en een technisch - praktisch gerichte opleiding.
  • Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
  • De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.
  • Via een stage maken de leerlingen kennis met de horeca.
  • Tijdens het zesde jaar bereiden de leerlingen een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.
Waarom deze richting?
  • Je bent graag creatief bezig met voeding.
  • Je wilt verantwoordelijkheid leren in keuken, restaurant of hotel.
  • Je wilt mensen gastvrij kunnen ontvangen.
  • Je werkt graag samen met en voor mensen.
  • Je bent van plan verder te studeren.