Een weekverblijf in "Sint-Martinus" start in principe om maandagmorgen 8 uur en eindigt op vrijdagavond 16 uur. De internaatbeheerder, opvoeders en internen werken samen aan een gezellig doch gestructureerd verblijf.

Op een evenwichtige manier wordt er aandacht besteed aan studie, ontspanning, samenleven in gemeenschap en het ontplooien van de individuele persoonlijkheid.
Je ontdekt dat je niet alleen leeft, dat samenwerken onmisbaar is en zo groeit het besef van eigen verantwoordelijkheid. De christelijke waarden zijn de basis van deze samenlevingsvorm. Ons internaat wil een plaats zijn waar jongeren zich geborgen weten. Het bieden van een warme “thuis” is onontbeerlijk in onze werking. 

Je beschikt over een individuele slaapkamer die je zelf mag aankleden met posters, foto’s en andere persoonlijke dingen. Op die manier kun je je kamer een persoonlijke toets geven. Er zijn ook enkele tweepersoonskamers beschikbaar.

Je start de dag met een gezamenlijk ontbijt. ’s Middags gebruik je een warme maaltijd die dagvers op school bereid wordt. ’s Avonds wacht je een rijkelijk buffet met vers brood en een gevarieerd aanbod aan broodbeleg.