Skip to main content
x

2de graad / Bakkerij

Interessegebied: Voeding & horeca
Finaliteit: arbeidsmarkt

 

lessentabel
3de
4de
Bakkerij 18 18
 
Engels 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project algemene vakken (PAV) 8 8
 
TOTAAL 32 32
Toekomstmogelijkheden
  • Je kunt aan de slag in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij of als chocolatier.
  • Na een aantal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.
  • Je volgt een graduaatsopleiding aan een hogeschool, opleidingen bij de VDAB, Syntra ...
  • Een bacheloropleiding is ook mogelijk na een voorbereidend 7de jaar.
Profiel van deze richting
  • Bakkerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit.
  • De leerlingen:
    • verkennen het deelgebied bakkerij op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel;
    • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden voor het bereiden van brood- en banketbakkerijproducten;
    • leren aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid. leren economisch en duurzaam handelen.
Mogelijkheden in de derde graad
  • Brood- en banketbakkerij
Jouw profiel
  • Je wilt alle soorten brood, broodjes, koeken en taarten kunnen maken.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen.
  • Je wilt producten leren bewaren en verpakken om ze te verkopen in een (banket)bakkerij.
  • Je leert met moderne apparatuur en technieken leren werken.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je wilt veilig, milieubewust en voedselveilig (hygiënisch) werken.
Waarom deze richting?
  • Ik wil zelf leren bakken met verschillende brooddegen.
  • Ik wil klanten kunnen verwennen met taarten en gebak.
  • Ik ben graag creatief bezig en wil klanten verrassen bij gelegenheden als Kerstmis, Valentijn ...
  • Ik kan goed organiseren en in teamverband werken.