Skip to main content
x

2de graad / Horeca

Interessegebied: Voeding & horeca
Finaliteit: dubbele (doorstroom en arbeidsmarkt)

 

lessentabel
3de
4de
Horeca 11 13
 
Aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 2 2
Geschiedenis 1 1
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke, economische en artistieke vorming (MEAV) 1 -
Natuurwetenschappen 2 1
Nederlands 4 4
Wiskunde 3 3
 
Klassenleraaruur 1 1
 
TOTAAL 32 32
Profiel van deze richting
  • Horeca is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit.
  • De leerlingen:
    • verkennen activiteiten in keuken, restaurant en logiesverstrekking op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;
    • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken, restaurant, onthaal van gasten;
    • leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen, het plannen en organiseren;
    • verkennen de wetgeving op vlak van arbeids- en voedselveiligheid en leven deze na;
    • oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in Nederlands, Engels en Frans.
Mogelijkheden in de derde graad
  • Horeca
  • Restaurant en keuken
Toekomstmogelijkheden
  • Een professionele bacheloropleiding bv. Hotelmanagement, onderwijs. 
  • Je kunt een specialisatiejaar (Se-n-Se) volgen.
  • Je kunt aan de slag als kok, kelner of receptionist of een andere bediende functie in restaurants, hotels, seminariecentra …
Jouw profiel
  • Je wilt vertrouwd geraken met nieuwe technieken en bereidingswijzen in de keuken.
  • Je wilt de werking van moderne keuken- en zaalapparatuur kennen.
  • Je verdiept je kennis van de verschillende geledingen: de koude en warme keuken, de dessertkeuken, de ontbijtkeuken, het office, de bar, de zaaldienst ...
  • Je bent een teamspeler en gaandeweg leer je een team aansturen.
  • Je wilt infrastructuur en activiteiten in logiesverstrekkende bedrijven: reservering, onthaal en housekeeping verder uitdiepen.
  • Je leert verkoopprijzen van gerechten en menu’s bepalen.
  • Stapsgewijs maak je kennis met de uitbating van een restaurant en hotel.
  • Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.
  • Je wilt de beroepswereld leren kennen via stages in de restaurantkeuken en in de food and beverage-afdeling, de vergaderingafdeling, de housekeeping en aan de receptie van een hotel.
Waarom deze richting?
  • Ik ben graag creatief bezig met voeding.
  • Ik wil klanten gastvrij ontvangen en verwennen met mijn kookkunst en charmante bediening.
  • Ik wil kennismaken met het hotelwezen.
  • Ik wil vriendelijk en beleefd leren omgaan met gasten en collega’s.
  • Ik ben iemand die horeca boeiend vind en werk graag met en voor mensen.