Skip to main content
x

2de graad / Restaurant en keuken

Interessegebied: Voeding & horeca
Finaliteit: arbeidsmarkt

 

lessentabel
3de
4de
Restaurant en keuken 17 17
 
Engels / Frans 3 3
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project algemene vakken (PAV) 8 8
 
TOTAAL 32 32
Toekomstmogelijkheden
  • Je kunt aan de slag als kok of kelner.
  • Na een aantal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige restaurateur vestigen.
  • Je volgt een graduaatsopleiding aan een hogeschool, opleidingen bij de VDAB, Syntra ...
  • Een bacheloropleiding is ook mogelijk na een voorbereidend 7de jaar.
Profiel van deze richting
  • Restaurant en keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit.
  • De leerlingen:
    • verkennen activiteiten in keuken en restaurant op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;
    • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken en restaurant;
    • leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid;
    • leren economisch en duurzaam handelen;
    • oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.
Mogelijkheden in de derde graad
  • Restaurant en keuken
Jouw profiel
  • Je vindt de restaurantwereld boeiend en wil hierin een toekomst uitbouwen.
  • Je wil een gevarieerd vak leren en werkt graag met en voor mensen.
  • Je wil graag vooral al doende leren, met veel tijd voor de praktijk.
  • Je wil echt leren ‘koken’ en alle basistechnieken om allerhande warme en koude, hartige en zoete gerechten te bereiden.
  • Je wil vriendelijk en beleefd leren omgaan met medeleerlingen en gasten in ons didactisch restaurant.
  • Je hebt organisatietalent en steekt graag de handen uit de mouwen.
  • Je wil economisch en duurzaam leren werken en correct leren omgaan met producten en materialen.
  • Je wil prijsbewust leren werken: prijzen van grondstoffen en materieel opzoeken en vergelijken.
  • Je bent overtuigd van het belang van gezonde voeding in de samenleving.
  • Je wil veilig, hygiënisch en milieubewust leren werken.
Waarom deze richting?
  • Gezond en lekker eten interesseert mij.
  • Ik werk graag met en voor mensen.
  • Ik wil klanten verwennen door mijn fijne kookkunst en door mijn charmante manier van bedienen.
  • Ik ben graag creatief bezig.