Skip to main content
x
 • Ons team Ogel boekt historische overwinning op Benelux-finale FIRST LEGO League

  Enkele tweedejaars van onze school zijn de allerbeste LEGO-robotbouwers van de Benelux. Het team OGEL won zaterdag 25 januari in het Breepark in Breda de Benelux-finale van de FIRST LEGO League, een internationale robotwedstrijd voor jongeren van 11 tot 14 jaar. Da’s een primeur, want nooit eerder ging een Belgisch team met de Benelux-beker aan de haal. De wedstrijd bracht 54 teams samen uit België, Nederland en Luxemburg. De winnaar stoot door naar het gerenommeerde wereldkampioenschap in Detroit. Dat vindt plaats in april.  Daar zullen tienduizenden kinderen de grote finale bijwonen.

 • Onze school deed ook mee aan de Rodeneuzendag

  Op campus Amandina liep een rossecentenactie, konden er muzieknummers aangevraagd worden in de middagpauze, werd er gesmuld van bokes met choco en van de lekkernijen van onze hotel- en bakkerijafdeling.

  Op campus Ursula werden er zelfgemaakte gepersonaliseerde sleutelhangers aan de man/vrouw gebracht, konden leerlingen deelnemen aan medidatiesessies en van allerlei zelfgemaakte lekkernijen of fruit proeven. De leerlingen hopen er op een openluchtklas, meer hang- en zitplaatsen op de speelplaats en muziek op de speelplaats.

 • Laatstejaars bezoeken Berlijn, Krakau en Auschwitz

  In de herfstvakantie maakte een groep laatstejaars een citytrip naar Berlijn. Ze bezochten er tal van bezienswaardigheden. Aansluitend reisden ze verder naar Krakau en Auschwitz en Birkenau. Een reis die indrukken naliet.

 • Medailles op de ‘open ontmoeting wielrennen op de baan’

  Leerlingen en leerkrachten verdedigden afgelopen zaterdag 26 oktober weer heel verdienstelijk de naam van de school op de schoolsportactiviteit ‘open ontmoeting wielrennen op de baan’ op de omloop Strooiendorp in Leopoldsburg. Het fietsevenement is een organisatie van MOEV en wil de wielersport promoten bij jongeren.

 • Franse taalles met Parijse leerlingen.

  Vrijdag voor de herfstvakantie kregen vier klassen eerstejaars van de Sint-Martinusscholen een authentieke les Frans. Aanleiding was het bezoek van twee Parijse kinderen die via de vzw Parels van Vreugde in België genieten van een zorgeloze vakantie bij gastgezinnen.