Skip to main content
x
1

Verkeersweek laat onze eerstejaars nadenken over veilig verkeersgedrag

In de 2e week van september organiseerden we een ‘Verkeersweek’ voor alle eerstejaars. Tijdens de Verkeersweken scherpen we het verkeersbewustzijn van onze leerlingen aan en laten we hen nadenken over veilig verkeersgedrag. De Verkeersweken zijn een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid.

In de workshop ‘velovaardig’ trainden en testten de leerlingen een aantal belangrijke vaardigheden: stuurvaardigheid, compact rijden, afslaan, voorrang van rechts verlenen, communiceren. Dat gebeurde in veilige omstandigheden via een parcours.

‘Gezien worden’ in het verkeer is van levensbelang. In deze tweede workshop gingen onze leerlingen creatief aan de slag om zichtbare toffe kledij te ontwerpen. Eerst ontdekten ze welke kledij het meest zichtbaar is, hoe belangrijk een goed uitgeruste fiets is en wat een chauffeur allemaal mist als het donker is.

Als laatste namen onze leerlingen deel aan een quiz over de wegcode van de fietser. Ook onderwerpen als dode hoek en duurzame mobiliteit kwamen aan bod.