Skip to main content
x
Campus Ursula
Eerste graad
Leeruitstap Vliegclub De Wouw

Vliegclub De Wouw

De leerlingen van de eerste graad aan de Sint-Martinusscholen campus Ursula te Herk-de-Stad, bezochten de Koninklijke Vliegclub De Wouw in Goetsenhoven. Het bezoek kaderde binnen het vak STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) waarvoor ze zelf een zweefvliegtuig moeten ontwerpen.

Koen Pierlet, zweefvlieginstructeur en zelf ook STEM-coach bij RVO-Society, ontving de leerlingen op het vliegveld. De jongeren kregen de kans om kennis te maken met verschillende zweefvliegers en leerden over de verschillen in constructie. Ze zagen ook de evolutie van 'hout-en-doek'-toestellen tot de huidige kunststofzwevers. Senne Vandenputte gaf dan weer uitleg over de besturingsorganen en de instrumenten in de cockpit. Ook de verschillende startwijzen, met het sleepvliegtuig en de lierstart, kwamen aan bod.

In het briefinglokaal kregen de leerlingen les over aerodynamica en over hoe het komt dat een vliegtuig vliegt. "Met verschillende voorbeelden van vleugels heb ik de leerlingen ook tips gegeven voor de bouw van hun zweefvliegtuig", vertelt Koen.