Skip to main content
x
Zesdejaars op verdiepingsdagen

Woensdag 16 oktober trokken de zesdejaars op verdiepingsdagen. De leerlingen konden uit een aantal bestemmingen kiezen. Een groep genoot van een intensieve en intense bezinning in de abdij van Averbode. Een ander groep trok op pelgrimstocht naar Banneux. Ze stapten meer dan 50 km, berg op en berg af en genoten intussen van toffe gesprekken en de rust van de natuur.

Afdeling bakkerij levert koffiekoeken op Dag van de Jeugdbeweging

Vrijdag 18 september vond de Dag van de Jeugdbeweging plaats. De dienst Jeugd van Herk-de-Stad trakteerde alle jongeren die in hun uniform naar school kwamen, op een lekker ontbijt en toffe muziek. De koffiekoeken van onze afdeling bakkerij gingen vlot binnen.

Aanschouwelijk onderwijs bij slagerij-traiteur-bistro Vandenbosch

Onze tweedejaars Hotel - Bakkerij - Slagerij maakten kennis met het vak van slager. Bij hun bezoek aan de slagerij leerden ze alles over varkensvlees, van kop tot staart. De slager was leerkracht voor 1 dag! 

Verrassende ontmoeting in Vlaams Parlement

De zesdejaars Sociale technische wetenschappen bezochten op 17 oktober het Vlaams Parlement en ontmoetten daar Hilde Crevits. Op haar facebook pagine verscheen:

Burgemeester en schepenen aangesteld op campus Ursula

Maandagmiddag 7 oktober werd op onze eerstegraadsschool - in aanwezigheid van Bart Moyaers, burgemeester en Guido Ector, schepen van onderwijs de namen bekendgemaakt van de burgemeester en schepenen van campus Ursula.

GSA Kick-Off op campus Amandina

De Gender and Sexuality Alliance (GSA), een netwerk van leerlingen en personeelsleden dat seksuele diversiteit op school bespreekbaar maakt, heeft tijdens de “International Coming Out Day” het werkjaar op geheel eigenzinnige wijze afgetrapt.

Vierdejaars Wetenschappen doorgronden stille waters

Onze 4de-jaars Wetenschappen namen in het provinciaal natuurcentrum deel aan het Citizen Science project 'Stille waters doorgronden'. Zowel chemisch als biologisch leerden ze de waterkwaliteit bepalen. Dankzij de goede begeleiding, het mooie weer en de enthousiaste leerlingen werd het een leerrijke én toffe uitstap.

Breng je sportclub naar school

Onder het motto 'Breng je sportclub naar school' mochten de leerlingen van campus Ursula vandaag in de outfit van hun sportclub naar school. Dit initiatief werd door 'Sport Vlaanderen' in samenwerking met MOEV in het leven geroepen.
Omdat wij beweging en sport belangrijk vinden, zetten we dit initiatief extra in de kijker. Onze leerlingen betraden vandaag 'lenig' de school en bewogen zich al kronkelend onder een touw naar de speelplaats.

Eerstejaars ontdekken talenten tijdens mini-oriënteringstrajecten

Vrijdag 13 september was voor de eerstejaars een geluksdag. Vol enthousiasme namen ze deel aan één van de volgende trajecten: voeding en horeca, Engels, sport, STEM- techniek, STEM-wetenschappen, economie en organisatie, maatschappij en welzijn of kunst en creatie. 

Inleefdagen voor onze eerstejaars b-stroom

Donderdag 12 en vrijdag 13 september waren geen gewone lesdagen voor onze eerstejaars b-stroom. Zij hadden inleefdagen met als thema "Zin in leren, zin in inleefdagen".

Subscribe to Activiteit