Skip to main content
x
1e- en 2e-jaars leren verstandig omgaan met sociale media

Als school moet je tegenwoordig aandacht besteden aan mediawijsheid. Dat is niet altijd evident: als je als leraar ‘mediawijze’ raad wil geven, reageren pubers gemakkelijk afwijzend: hun vrienden weten het allemaal véél beter … en dus nodigden de Sint-Martinusscholen een spreker uit.

De lezing vond plaats in de Markthallen en deze keer hoefden de leerlingen hun smartphone niet in te leveren. Integendeel: er volgenden enkele opwarmertjes met de smartphone vooraleer het ernstig werd.

17-March

Op zondag 17 maart 2019 zetten campus Ursula en campus Amandina hun poorten o

Onverwacht bezoek op campus Ursula

Vanmiddag bracht de Sint een bezoek aan de eerste graad. Alle kinderen zijn ook dit jaar heel braaf geweest en kregen van de Sint wat lekkers.

Ook voor de personeelsleden had hij een attentie bij zich.

 

Tweedejaars Industriële wetenschappen en Mechanica-elektriciteit schitteren op de First Lego League

FLL is een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Elk team moet een reeks opdrachten uitvoeren die elk jaar een ander thema meekrijgen.

De FIRST® LEGO® League draait om Onderzoek, Robotica en Core Values. Het team met de beste score op deze drie categorieën, sleept de Champions Award in de wacht en mag rechtstreeks naar de internationale finales.

22-February
Sint-Truidersteenweg 18 3540 Herk-de-Stad

Als oud-leerling heb je ongetwijfeld heel wat verhalen meegenomen en denk je

Eerste graad bezoekt de boekenbeurs

De eerste dag van de herfstvakantie trok een groep leerkrachten van de 1e graad met een 50-tal jongeren naar de boekenbeurs in Antwerpen.

Onze hotelafdeling op het podium!

Op 2 oktober veroverden onze leerlingen van het 7e jaar Specialiteitenrestaurant, gesteund door enkele leerlingen van het 6e jaar Restaurant - Keuken, de TWEEDE PLAATS op de wedstrijd van de open hotelscholendag in HANOS Wommelgem.

11 groepen uit 7 Vlaamse hotelscholen namen deel. De eerste plaats ging met slechts 1 puntje meer (op een totaal van 300 punten) naar onze collega's uit Geel. De derde plaats was weggelegd voor Turnhout. Proficiat aan iedereen!!!

Sportdag 2de-jaars

Sport verbindt en verbroedert. Het schept een gevoel van samenhorigheid en zorgt voor teamspirit en onderling respect. Campus Ursula organiseert daarom bij de start van het schooljaar sportdagen.

Leerlingen van de hotelafdeling plukken druiven op wijndomein De Caybergh

Wie in de horecasector wil werken, moet niet alleen de gastronomische bereidingstechnieken in de vingers hebben. Een gastvrij en klantgericht onthaal zijn minstens zo belangrijk. Gasten kunnen adviseren bij hun wijnkeuze veronderstelt een gedegen wijnkennis.

Subscribe to