Skip to main content
x

Specialisatie Specialiteitenrestaurant

Interessegebied: Voeding & horeca

 

Vooropleiding
  • Zesde jaar Restaurant en keuken.
  • Iedere jongere met getuigschrift van de derde graad uit een ander studiegebied na positief advies van de toelatingsklassenraad.
Je toekomst
  • Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken
  • HBO5 bv. Hotel- en cateringmanagement
  • Een job als kok in keukens van de klassieke gastronomie, internationale gastronomie, creatieve gastronomie en streekgebonden gastronomie. 
Jouw profiel
  • Je wilt het fijne weten over de gastronomische tendensen in de speciale keuken.
  • Je leert omgaan met de moderne kook- en bewaartechnieken.
  • Je maakt kennis met de producten uit de internationale keuken.
  • Je leert een efficiënte wijze van restverwerking.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
  • Je maakt kennis met de beroepswereld via stages in keukens en restaurants.
Profiel van de richting
  • In het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant verwerf je competenties voor de bereiding van creatieve gastronomische gerechten.
  • Je bereidt een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigt ze voor een jury van leraren en externe experts.
Waarom deze richting?
  • Je gaat graag met klanten om.
  • Je wilt klanten kunnen verrassen met creatieve gastronomie.
  • Je wilt je vervolmaken in de diverse disciplines van de keukenpraktijk.
  • Je wilt je creatief uitleven door nieuwe en klassieke gerechten te creëren.
  • Je wilt een diploma secundair onderwijs.