A

3/4 Restaurant en keuken

Profiel
studierichting
  • Restaurant en keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. 

  • De leerlingen:

  • verkennen activiteiten in keuken en restaurant op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;

  • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken en restaurant;

  • leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid;

  • leren economisch en duurzaam handelen;

  • oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.

  • Je vindt de restaurantwereld boeiend en wil hierin een toekomst uitbouwen.

  • Je wil een gevarieerd vak leren en werkt graag met en voor mensen.

  • Je wil graag vooral al doende leren, met veel tijd voor de praktijk.

  • Je wil echt leren ‘koken’ en alle basistechnieken om allerhande warme en koude, hartige en zoete gerechten te bereiden.

  • Je wil vriendelijk en beleefd leren omgaan met medeleerlingen en gasten in ons didactisch restaurant.

  • Je hebt organisatietalent en steekt graag de handen uit de mouwen.

  • Je wil economisch en duurzaam leren werken en correct leren omgaan met producten en materialen.

  • Je wil prijsbewust leren werken: prijzen van grondstoffen en materieel opzoeken en vergelijken.

  • Je bent overtuigd van het belang van gezonde voeding in de samenleving.

  • Je wil veilig, hygiënisch en milieubewust leren werken.

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Engels

1

2

Frans

2

1

Godsdienst

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Project algemene vakken (PAV)

8

8

Restaurant en keuken

17

17

Meer info over een andere studierichting?

arrow&v

Studierichtingen vergelijken?