A
5/6 Brood- en banketbakkerij en confiserie
Profiel
studierichting
Brood- en banketbakkerij is een praktische opleiding voor verschillende functies in de bakkerijsector.
Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
Via een 14-daagse blokstage in het 5de jaar maak je kennis met de arbeidsmarkt. In het 6de jaar ga je wekelijks een dag op stage.
Tijdens het zesde jaar werken de leerlingen aan vakoverschrijdende projecten, maken zij een eigen GIP (geïntegreerde proef) en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.
Je zou je graag verdiepen in de wereld van brood, patisserie en desserten.
Je wil roomijs kunnen bereiden en met chocolade en marsepein aan de slag gaan.
Je wil de trends en actualiteit binnen je vakgebied opvolgen.
Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen voor de uitkomst.
Je kan organiseren.
Je hebt zin voor creativiteit.
Je wil veilig en hygiënisch leren werken.
Profiel
leerling
Lessentabel
Vak | Lestijden per week | Lestijden per week 2 |
---|---|---|
Frans | 1 | 1 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Bakkerij Praktijk en theorie | 18 | 14 |
Bakkerij Stage | 2 | 6 |
Projectwerking | 6 | 6 |
Toegepaste economie | 3 | 3 |