A

5/6 Brood- en banketbakkerij en confiserie

Profiel
studierichting
  • Brood- en banketbakkerij is een praktische opleiding voor verschillende functies in de bakkerijsector. 

  • Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne. 

  • Via een 14-daagse blokstage in het 5de jaar maak je kennis met de arbeidsmarkt. In het 6de jaar ga je wekelijks een dag op stage.

  • Tijdens het zesde jaar werken de leerlingen aan vakoverschrijdende projecten, maken zij een eigen GIP (geïntegreerde proef) en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts. 

  • Je zou je graag verdiepen in de wereld van brood, patisserie en desserten. 

  • Je wil roomijs kunnen bereiden en met chocolade en marsepein aan de slag gaan. 

  • Je wil de trends en actualiteit binnen je vakgebied opvolgen. 

  • Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen voor de uitkomst. 

  • Je kan organiseren. 

  • Je hebt zin voor creativiteit. 

  • Je wil veilig en hygiënisch leren werken. 

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Frans

1

1

Godsdienst

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Bakkerij Praktijk en theorie

18

14

Bakkerij Stage

2

6

Projectwerking

6

6

Toegepaste economie

3

3

Meer info over een andere studierichting?

arrow&v

Studierichtingen vergelijken?