A
5/6 Hotel
Profiel
studierichting
Hotel biedt een brede algemene vorming met veel aandacht voor talen en communicatie en een technisch - praktisch gerichte opleiding.
Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.
Via een 14-daagse blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.
Tijdens het zesde jaar bereiden de leerlingen een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.
Je wil vertrouwd geraken met technieken en bereidingswijzen zoals vacuümgaren.
Je wil de werking van moderne apparatuur zoals steamer en convectieoven kennen.
Je verdiept je kennis met de verschillende geledingen: de koude keuken, de warme keuken, de dessertkeuken, het office, de bar, de zaaldienst …
Je wil de beroepswereld leren kennen via stages in keukens, restaurants en hotels.
Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.
Je wil aandacht besteden aan je persoonlijke hygiëne en uiterlijk.
Profiel
leerling
Lessentabel
Vak | Lestijden per week | Lestijden per week 2 |
---|---|---|
Aardrijkskunde | 1 | 1 |
Duits | 1 | 1 |
Engels | 3 | 3 |
Frans | 3 | 3 |
Geschiedenis | 1 | 1 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Natuurwetenschappen | 1 | - |
Nederlands | 3 | 3 |
Wiskunde | 2 | 2 |
Hotel | 10 | 11 |
Stage | 2 | 2 |
Toegepaste economie | 3 | 3 |