A

5/6 Hotel

Profiel
studierichting
  • Hotel biedt een brede algemene vorming met veel aandacht voor talen en communicatie en een technisch - praktisch gerichte opleiding. 

  • Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.

  • De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.

  • Via een 14-daagse blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.

  • Tijdens het zesde jaar bereiden de leerlingen een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.

  • Je wil vertrouwd geraken met technieken en bereidingswijzen zoals vacuümgaren.

  • Je wil de werking van moderne apparatuur zoals steamer en convectieoven kennen.

  • Je verdiept je kennis met de verschillende geledingen: de koude keuken, de warme keuken, de dessertkeuken, het office, de bar, de zaaldienst …

  • Je wil de beroepswereld leren kennen via stages in keukens, restaurants en hotels.

  • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.

  • Je wil aandacht besteden aan je persoonlijke hygiëne en uiterlijk.

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Aardrijkskunde

1

1

Duits

1

1

Engels

3

3

Frans

3

3

Geschiedenis

1

1

Godsdienst

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Natuurwetenschappen

1

-

Nederlands

3

3

Wiskunde

2

2

Hotel

10

11

Stage

2

2

Toegepaste economie

3

3

Meer info over een andere studierichting?

arrow&v

Studierichtingen vergelijken?