A
5/6 Restaurant en keuken
Profiel
studierichting
Restaurant en keuken is een praktische opleiding voor verschillende functies in de horecasector.
Restaurant en keuken is een opleiding waar aan projectonderwijs wordt gedaan. Hierdoor worden theorie en praktijk sterk aan elkaar gekoppeld.
Met aandacht voor de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.
Tijdens het zesde jaar moet je een GIP (geïntegreerde proef) voorbereiden en verdedigen voor een jury van leraren en externe experts.
Na het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant behaal je het diploma secundair onderwijs.
De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.
Je wil basisbereidingen kunnen maken en die combineren tot een volledige maaltijd.
Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die je daarvoor nodig hebt.
Je wil ook aandacht besteden aan vormgeving, esthetiek, hygiëne en veiligheid (HACCP), milieubewustzijn en kostprijs.
Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
Je bent sterk gemotiveerd in projectonderwijs en je kunt zelfstandig werken.
Je wil gasten stijlvol kunnen onthalen.
Je wil de beroepswereld leren kennen via projecten en stages in keukens en restaurants.
Je bent voor een groot stuk zelf verantwoordelijk voor je leerproces.
Profiel
leerling
Lessentabel
Vak | Lestijden per week | Lestijden per week 2 |
---|---|---|
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
RK Projectwerking | 11 | 11 |
RK Stage | 5 | 6 |
RK Theorie en praktijk | 14 | 13 |