A

5/6 Restaurant en keuken

Profiel
studierichting
  • Restaurant en keuken is een praktische opleiding voor verschillende functies in de horecasector. 

  • Restaurant en keuken is een opleiding waar aan projectonderwijs wordt gedaan. Hierdoor worden theorie en praktijk sterk aan elkaar gekoppeld. 

  • Met aandacht voor de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne. 

  • Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.

  • Tijdens het zesde jaar moet je een GIP (geïntegreerde proef) voorbereiden en verdedigen voor een jury van leraren en externe experts. 

  • Na het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant behaal je het diploma secundair onderwijs. 

  • De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’. 

  • Je wil basisbereidingen kunnen maken en die combineren tot een volledige maaltijd. 

  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die je daarvoor nodig hebt. 

  • Je wil ook aandacht besteden aan vormgeving, esthetiek, hygiëne en veiligheid (HACCP), milieubewustzijn en kostprijs. 

  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd. 

  • Je bent sterk gemotiveerd in projectonderwijs en je kunt zelfstandig werken. 

  • Je wil gasten stijlvol kunnen onthalen. 

  • Je wil de beroepswereld leren kennen via projecten en stages in keukens en restaurants. 

  • Je bent voor een groot stuk zelf verantwoordelijk voor je leerproces. 

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Godsdienst

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

RK Projectwerking

11

11

RK Stage

5

6

RK Theorie en praktijk

14

13

Meer info over een andere studierichting?

arrow&v

Studierichtingen vergelijken?