top of page

Amsterdam 4e-jaars

Een groep van 175 leerlingen uit het vierde jaar van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad ging vorige week op reis naar Amsterdam. De reis werd vakoverschrijdend voorbereid in verschillende lessen zodat de leerlingen de stad vanuit verschillende domeinen leerden begrijpen.

Tijdens de eerste twee dagen lag de focus op cultuur en geschiedenis. De leerlingen werd een goedgevuld en divers programma voorgeschoteld, op maat van de gekozen studierichting. Zo kwamen de wetenschappers aan hun trekken in Micropia, het eerste microbenmuseum ter wereld. De leerlingen met interesse in schilderkunst konden zich in het Rijksmuseum vergapen aan meesterwerken van Vermeer en Rembrandt. Tijdens de rondleiding met een ‘local’ leerden de leerlingen de stad van binnenuit kennen.
In het Anne Frank Huis kwam het aangrijpende verhaal van het joods meisje dat moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog tot leven. De herinneringseducatie in combinatie met het bezoek aan het Achterhuis liet een diepe indruk na.
Luchtiger was het bezoek aan Madame Tussauds, het beroemde wassenbeeldenmuseum op de Dam, waar leerlingen naar hartenlust selfies konden nemen met hun idolen. Ook de tentoonstelling ‘Body Worlds’ viel in de smaak. Leerlingen leerden aan de hand van geplastineerde lichamen meer over de anatomie van de mens en wat het effect van geluk op het menselijk lichaam is.
Het avondprogramma was ook gevarieerd: een boottocht in de wereldberoemde grachten op dag 1, de avond nadien woonden de leerlingen de wereldberoemde musical ‘Annie’ bij het DeLaMar Theater.
De reis werd op een sportieve en competitieve manier afgesloten op een evenementenlocatie net buiten het centrum van Amsterdam. Daar gingen de leerlingen de strijd met elkaar aan in een heus vierkamp. Op het programma stonden bubbelvoetbal, beachvolleybal, boogschieten, lasergamen, ‘archery tag’ en ‘bamboo challenge’. De reis werd onder een stralend zonnetje feestelijk afgesloten met een heuse barbecue.

In beeld

bottom of page