top of page
IMG_9745.CR2

Leerlingenbegeleiding

De zorg voor de leerling zit verweven in onze schoolcultuur en is een aandachtspunt voor elk personeelslid.
 

Elke klas heeft een klassenleraar, de meeste klassen hebben er zelfs twee. Je klassenleraars volgen je van nabij op. Ze verzamelen het hele jaar door alle relevante informatie over je leer- en ontwikkelingsproces. Je kan daarom steeds bij hen terecht met vragen of problemen over je studie of je persoonlijke situatie. Op geregelde tijdstippen maken zij tijd voor een groeigesprek of leerlingencontact.

Ze pakken ook mogelijke problemen in de klas aan. Blijf dus niet te lang zitten met problemen of vragen. Indien nodig overleggen ze met andere leerkrachten, de leerlingenbegeleider of de directeur of nemen ze contact op met je ouders.

Indien je problemen ondervindt bij een vak, is de vakleerkracht je eerste aanspreekpunt.

Indien je denkt dat je klassenleraar of vakleerkracht je niet kan helpen, kan je terecht bij één van de leerlingenbegeleiders. Deze persoon luistert naar je studie- en/of persoonlijke problemen en probeert samen met jou naar een oplossing te zoeken. Indien nodig wordt jouw probleem besproken in de cel leerlingenbegeleiding. De leerlingenbegeleiding overlegt ook regelmatig met het CLB. Indien nodig worden zij ook betrokken om mee te zoeken naar hulp bij jouw vraag.

1e graad

Samen met het eerstegraadsteam richt de werking van de leerlingenbegeleiding zich op deze 4 pijlers: preventieve gezondheidszorg, onderwijsloopbaanbegeleiding, psychosociaal functioneren en leren en studeren.

sofie.png

Sofie Vanthienen

Mevrouw Vanthienen helpt je bij het leren en studeren, je leerloopbaan en je studiekeuze.

els.peeters.png

Els Peeters

Mevrouw Peeters helpt je bij persoonlijke problemen, relationele problemen en/of klasproblemen.

In onze 2e en 3e graad werken er drie leerlingenbegeleiders. Zij begeleiden leerlingen met vragen rond studiekeuze, leren en studeren of op socio-emotioneel vlak.

Bastiaens Sophie.jpg

Sophie Bastiaens

Hendrikx Kathleen.jpg

Kathleen Hendrikx

Steven Peeters.jpg

Steven Peeters

2e graad
3e graad

bottom of page