top of page

Tijdens de middagspeeltijd organiseren de leerkrachten sport een schoolcompetitie van verschillende sporten of je kan gewoon genieten van één van de volgende sporten:

  • Badminton

  • Basket

  • Dans

  • Trefbal

  • Ropeskipping

  • Volleybal

Sport

Sport.jpg

ontspanning

Naast inspanning, vinden we ontspanning zeker even belangrijk. De middagspeeltijd is er uiteraard om even te ontspannen van de lessen die je kreeg. Dit kan je doen op de (overdekte) speelplaats, waar regelmatig muziek gespeeld wordt door de huis-DJ.

 

Ook het voetbalveld is een ideale plek om even uit te waaien en bij te praten met je vrienden. Ontspan je liever in stilte? Dan kan je ook in de bibliotheek terecht waar je in alle rust en stilte van een stukje literatuur kan genieten.

Wanneer de winterse dagen te koud zijn, kan je ook kiezen om binnen gezelschapspelletjes te spelen met vrienden.

IMG_1158.jpg

Omdat we het heel belangrijk vinden om ook jouw mening als leerling te kennen over de werking van de school kan je je verkiesbaar stellen om deel te nemen aan het leerlingenparlement.
Aan het begin van het schooljaar kan je je kandidaatstellen en campagnevoeren. Aan de hand van verkiezingen worden schepenen per departement verkozen.

Binnen de departementen Algemene leerlingenbelangen, Sport, Milieu & gezondheid en Feest kan je zelf activiteiten organiseren voor de leerlingen op school.

Denk je graag mee over het reilen en zeilen op school? Dan is het leerlingenparlement zeker iets voor jou.

Denk al maar na over je campagneslogan!

Inspraak

leerlingenparlement.JPG

Opdrachten

Wil je graag tijdens de middag al aan je schoolopdrachten werken? Ook dat kan in ons Open Leercentrum. Hier heb je de mogelijkheden om rustig je opdrachten (samen) af te werken of even de leerstof voor een toets te herhalen.

Heb je moeite met bepaalde leerstofonderdelen? Dan staan de leerkrachten voor je klaar om je tijdens de middagpauze dat onderwerp opnieuw uit te leggen en samen in te oefenen.

IMG_9568.jpg

Ben je wat muzikaler aangelegd en wil je graag de gangen vullen met melodieuze klanken? Dan is het schoolkoor misschien wel iets voor jou!

 

Wekelijks komen de leden van het schoolkoor samen om te oefenen. Zing je liever niet? Als je een muziekinstrument speelt, ben je ook meer dan welkom. Het schoolkoor treedt op tijdens de opendeurdag, de kerstshow … Klaar voor de spotlights?

Is sport en muziek niets voor jou, maar ben je wel artistiek aangelegd? Dan kan je tijdens de middagpauze ook bij de leerkrachten beeld terecht om je gedachten vorm te geven.

Muziek
& beeld

beeld.jpg

First
lego leaGue

De First Lego League daagt je uit om te denken als wetenschapper en technicus. De bedoeling van de wedstrijd is dat de leerlingen op zoek gaan naar een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leer je je eigen robot uit lego te bouwen en te programmeren samen met je team om hier vervolgens zo veel mogelijk verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan ook de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.
 

First Lego League schooljaar 2021-2022 Het team LEMA (LEgo Sint- MArtinusscholen) – bestaande uit zeven eerstejaars Latijn en STEM - plaatste zich voor de BENELUX-finale van de FIRST LEGO League.


Het thema van de FIRST LEGO League was dit jaar CARGO CONNECT. Voor het onderdeel innovatieproject moesten de deelnemers dus op zoek naar manieren om het transport van goederen te verbeteren. Een bezoek met rondleiding aan het bedrijf Fruitsnacks in Nieuwerkerken leverde de nodige inspiratie. Toen de bedrijfsleider, Karel Paesmans vertelde dat in veel steden de chauffeurs niet zomaar tot aan de deur van de klanten kunnen rijden om de bestelling te leveren, was een reëel, logistiek probleem gesteld. Onze leerlingen gingen aan de slag en bedachten een elektrische step met klik-klak-box. Dankzij de expertise van Karel Paesmans werd het eerste prototype verbeterd.

P1170609.JPG

Stop the presses! Wekelijks krijg je de mogelijkheid om je verhaal kwijt te kunnen in onze schoolkrant. Ideaal om die schrijfkriebels van jou af te pennen.

 

Samen brengen we drie edities per schooljaar uit: één rond Kerstmis, één rond Pasen en één aan het einde van het schooljaar. Wat houdt je nog tegen om jouw stem te laten klinken via het geschreven woord?

schoolkrant

P1010176.JPG

leeshoekje

Leesplezier voor iedereen

Lezen is een vaardigheid die constant wordt gebruikt. Iedereen heeft het nodig om in het dagelijks leven te kunnen functioneren. Daarnaast is het een voorwaarde om goed te kunnen leren. Als school zetten we leesplezier centraal. Als leerlingen lezen leuk vinden, zullen ze gemotiveerd zijn om meer te lezen. Onze knusse leeshoek nodigt jou alvast uit om weg te dromen bij een goed boek.  

leeslokaal.jpg
bottom of page