top of page

Drie teams naar finale First Lego League

Twee teams van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad namen zopas deel aan de regiofinale van de First Lego League. En met succes: de leerlingen haalden de Champion’s Award en de Robotprestatie Award binnen. Eén team haalde het goud binnen, het andere brons.

Met team Brickheadz en team Super Flow stuurden de Sint-Martinusscholen twee sterke en erg enthousiaste teams naar de regiofinale. Voor het onderdeel jurering verdedigt elk team zijn robotontwerp en programmatie en mag het zijn innovatieve oplossing pitchen. De leerlingen wisten de jury te overweldigen met hun enthousiasme en vlotte uitleg.

Het meest indrukwekkende onderdeel zijn de robot games. Elk team krijgt daarbij drie beurten van 2,5 minuten aan de wedstrijdtafel om de geprogrammeerde robot de gekozen opdrachten uit te voeren. De beurt met het hoogst aantal punten telt mee voor de eindscore. “Onze teams haalden met 270 en 350 de hoogste scores van Limburg”, klinkt het op de Sint-Martinusscholen. “Team Brickheadz sleepte met zijn topscore de Robotprestatie Award in de wacht.”

Bij het hele gebeuren was de ouderbetrokkenheid ongezien groot, van logistieke ondersteuning bij de start tot aanmoediging ter plaatse of via WhatsApp. “Hoe die gasten op zo'n korte tijd zoveel geleerd hebben, is echt geweldig om te zien”, was de reactie van Björn, een van de ouders. “En dan heb ik het vooral over samenwerken, knokken, niet opgeven, elkaar stimuleren en aanmoedigen, communiceren en één team worden. Met als kers op de taart een superresultaat.”

In de eindscore behaalde team Brickheadz goud. Het brons was voor team Super Flow. “Daarmee hebben we drie teams in de finale op 18 maart”, aldus de school. “Team Lemo plaatste zich vorige week immers al in de regiofinale in Leuven.”Twee teams van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad namen zopas deel aan de regiofinale van de First Lego League. En met succes: de leerlingen haalden de Champion’s Award en de Robotprestatie Award binnen. Eén team haalde het goud binnen, het andere brons.

In beeld

bottom of page