top of page

Laatstejaars genieten van hun galabal

Voor de laatstejaars van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad startte het hemelvaartweekend op woensdagavond 27 mei met veel glitter en glamour. In de Markthallen vond hun galabal plaats.

Onder massale publieksbelangstelling kwamen de gasten toe op het marktplein: op een driewieler, met een hoogtewerker, op een carnavalswagen, op een motor, in een Ford Mustang, een Porsche, in een nostalgisch VW-busje… Het leek soms wel een oldtimershow met iconische oldtimers als een Citroen DS Cabrio, een Citroen 2 PK, een Citroen TA, een Rolls Royce, een Pontiac, een Alfa Romeo Spider, een Mercedes, een Ford Mustang… Een enkeling bracht zelfs een geitje als accessoire mee.
In de zaal barstte het feest los met als hoogtepunt de verkiezing van Prom King en Prom Queen. Die eer viel te beurt aan Astrid en Seth. Dankzij gulle sponsors waren er awards voor onder meer de origineelste aankomst (in een hoogtewerker), de meest ecologische aankomst (driewieler), de kleurrijkste galajurk, de mooiste jurk (een traditioneel Indisch gewaad), de beste single en een hele klasgroep. Met zijn geitje won Dennis de award voor het origineelste accessoire. Met dank aan de fotografen Kaela Vandersmissen en David Hamal kunnen de leerlingen en leerkrachten nagenieten van het hele gebeuren.

In beeld

bottom of page