top of page

Vriendschapsdagen

Woensdag 10 februari werden er voor alle leerlingen uit het eerste en tweede jaar vriendschapsdagen gehouden.

Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Dat in deze quote een waarheid zit, mochten onze leerlingen van de eerste graad ervaren tijdens de vriendschapsdag op woensdag 10 februari.

Ieder kind kon met zijn talent schitteren in één van de verscheidene opdrachten. Skills als luisteren naar elkaar, samenwerken, elkaar helpen, creatief zijn, doorzetten… kwamen op deze dag erg goed van pas.

Tijdens een escaperoom piekerden sommigen over wiskundige oplossingen terwijl men in een ander groepje druk in de weer was een knikkerbaan te bouwen of een klaslogo te ontwerpen. Tegelijkertijd werden ook prachtige gedichten uit de pennen getoverd, terwijl nog anderen volop bezig waren met het ontcijferen van verschillende codes.

Vervolgens werd er via een kringgesprek ingegaan op de verschillende groepsrollen: Hebben we vooral leiders in onze klas? Of toch eerder stille werkers? Voelde ik me goed in de rol die ik opnam? Samen terugblikken, zodat we elkaar en onszelf beter leren kennen? Check!

Om extra te benadrukken dat je er niet alleen voor staat, konden de leerlingen een armbandje maken met de letters ‘YNWA’, wat staat voor ‘You Never Walk Alone’. Daarnaast werden verschillende filmfragmenten bekeken en besproken, om het thema vriendschap extra in de kijker te zetten. Tot slot konden de leerlingen zich uitleven in een reactiespel en tal van groepsspelletjes waarin het erg belangrijk was om samen een doel te bereiken en elkaars grenzen te respecteren.

Voor ons is het duidelijk: Samen maken we talent, dat hebben de leerlingen ons prachtig getoond!

In beeld

bottom of page