A+
Profiel
studierichting
Brood- en banketbakkerij is een praktische opleiding voor verschillende functies in de bakkerijsector.
Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
Via een 14-daagse blokstage in het 5de jaar maak je kennis met de arbeidsmarkt. Via een wekelijkste stagedag in het 6de jaar maak je kennis met de arbeidsmarkt.
Tijdens het zesde jaar werken de leerlingen aan vakoverschrijdende projecten, maken zij een eigen GIP (geïntegreerde proef) en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.
Je zou je graag verdiepen in de wereld van brood, patisserie en desserten.
Je wilt roomijs kunnen bereiden en met chocolade en marsepein aan de slag gaan.
Je wilt de trends en actualiteit binnen je vakgebied opvolgen.
Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen voor de uitkomst.
Je kan organiseren.
Je hebt zin voor creativiteit.
Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
Profiel
leerling
WaaROM?
Ik wil mijn klanten verwennen met marsepein, roomijs, ijstaarten, suikerstukken, pralines en andere chocoladeartikelen.
Ik ben graag creatief bezig.
Ik heb interesse voor de bakkerswereld en zijn nieuwste trends in de huidige maatschappij.
Ik wil zelf een brood- en banketbakker worden.
Waarom?
Een job in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij
Een job als chocolatier (al dan niet in vast dienstverband)
Een job als ijs- of suikerbewerker (confiserie)
Na een aatal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.
Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken
Een graduaatsopleiding bv. Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement
Lessentabel | 5E | 6E |
---|---|---|
Projectwerking | 6 | 6 |
Praktijk en theorie | 18 | 14 |
Bakkerij | 20 | 20 |
Toegepaste economie | 3 | 3 |
Stage | 2 | 6 |
Frans | 1 | 1 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |