A+
Profiel
studierichting
Hotel biedt een brede algemene vorming met veel aandacht voor talen en communicatie en een technisch - praktisch gerichte opleiding.
Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.
Via een 14-daagse blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.
Tijdens het zesde jaar bereiden de leerlingen een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.
Je wilt vertrouwd geraken met technieken en bereidingswijzen zoals vacuümgaren.
Je wilt de werking van moderne apparatuur zoals steamer en convectieoven kennen.
Je verdiept je kennis met de verschillende geledingen: de koude keuken, de warme keuken, de dessertkeuken, het office, de bar, de zaaldienst …
Je wilt de beroepswereld leren kennen via stages in keukens, restaurants en hotels.
Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.
Je wilt aandacht besteden aan je persoonlijke hygiëne en uiterlijk.
Profiel
leerling
WaaROM?
Ik ben graag creatief bezig met
voeding.
Ik wil verantwoordelijkheid leren in keuken, restaurant of hotel.
Ik wil mensen gastvrij kunnen ontvangen.
Ik werk graag samen met en voor
mensen.
Ik ben van plan verder te studeren.
Waarom?
Een professionele bachelor in hotelmanagement, voeding- en dieetkunde, lerarenopleiding
Een graduaatsopleiding bv. Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement
Een Se-n-Se bv. Assistent voedingsindustrie, Hotelbeheer
Een job als kok, kelner, receptionist of bediende in restaurants, hotels
Een job als verantwoordelijke voor de afdeling voeding, dranken, als werknemer bij een groothandel in voeding, als vertegenwoordiger ..
Lessentabel | 5E | 6E |
---|---|---|
Hotel | 10 | 11 |
Stage | 2 | 2 |
Toegepaste economie | 3 | 3 |
Aardrijkskunde | 1 | 1 |
Duits | 1 | 1 |
Nederlands | 3 | 3 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Engels | 3 | 3 |
Natuurwetenschappen | 1 | - |
Geschiedenis | 1 | 1 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Frans | 3 | 3 |
Wiskunde | 2 | 2 |