A+
Profiel
studierichting
Restaurant en keuken is een praktische opleiding voor verschillende functies in de horecasector.
Restaurant en keuken is een opleiding waar aan projectonderwijs wordt gedaan. Hierdoor worden theorie en praktijk sterk aan elkaar gekoppeld.
Met aandacht aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.
Tijdens het zesde jaar moet je een GIP (geïntegreerde proef) voorbereiden en verdedigen voor een jury van leraren en externe experts.
Na het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant behaal je het diploma secundair onderwijs.
De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.
Je wilt basisbereidingen kunnen maken en die combineren tot een volledige maaltijd.
Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die je daarvoor nodig hebt.
Je wilt ook aandacht besteden aan vormgeving, esthetiek, hygiëne en veiligheid (HACCP), milieubewustzijn en kostprijs.
Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
Je bent sterk gemotiveerd in projectonderwijs en je kunt zelfstandig werken.
Je wilt gasten stijlvol kunnen onthalen.
Je wilt de beroepswereld leren kennen via projecten en stages in keukens en restaurants.
Je bent voor een groot stuk zelf verantwoordelijk voor je leerproces.
Profiel
leerling
WaaROM?
Gezond en lekker eten intereseert mij.
Ik werk graag met en voor mensen en ik heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
Ik wil klanten verwennen door mijn fijne kookkunst en door mijn charmante manier van bedienen.
Ik ben graag creatief en zelfstandig bezig.
Ik wil een vak leren.
Waarom?
Een job als kok of kelner in een restaurant, eetcafé of bij banketaannemers - traiteurs, of in seminarie- en recreatiecentra
Na een aantal jaren beroepservaring ben je in staat je als zelfstandige horeca-ondernemer te vestigen.
Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken, Hotelbeheer
Een graduaatsopleiding bv. Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement
Lessentabel | 5E | 6E |
---|---|---|
Restaurant en keuken | 30 | 30 |
Theorie en praktijk | 14 | 13 |
Stage | 5 | 6 |
Projectwerking (Project Algemene Vakken, Engels Frans en economie) | 11 | 11 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |