top of page
A+
currency.png
Specialisatie Banketbakkerij - chocoladebewerking
7DE GRAAD | VOEDING & HORECA
Profiel
studierichting
  • In het specialisatiejaar Banketbakkerij - chocoladebewerking leren de leerlingen ambachtelijke banket- en dessertbereidingen te maken. 

  • De leerlingen leren creatieve producten en desserten te ontwikkelen, ze smaakvol verpakken en etaleren en klantvriendelijk commercialiseren. 

  • Via een wekelijkste stagedag maak je kennis met de arbeidsmarkt.

  • De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.

  • De leerlingen bereiden een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en exteren experts. 

  • Je wilt je specialiseren in het maken van bereidingen met chocolade, marsepein, ijs en suiker. 

  • Je werkt zelfstandig in de bakkerij en maakt je nieuwe werkwijzen snel eigen. 

  • Je wilt de trends en actualiteit in je vakgebied opvolgen. 

  • Je bent creatief en innovatief. 

  • Je hebt organisatietalent. 

  • Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijk te dragen voor de uitkomst. 

  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken. 

Profiel
leerling
WaaROM?
  • Ik wil me creatief uitleven met chocolade, marsepein, suiker en ijs. 

  • Ik wil klanten verwennen met lekkere en vernieuwende producten. 

  • Ik wil zelfstandigheid opbouwen om mijn beroep goed te kunnen uitoefenen. 

  • Ik wil me verdiepen in de laatste trends en actualiteit in mijn vakgebied. 

  • Ik wil een diploma secundair onderwijs. 

Waarom?
  • Een job in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij

  • Een job als chocolatier (al dan niet in vast dienstverband)

  • Een job als ijs- of suikerbewerker (confiserie)

  • Na een aatal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.

  • Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken

  • Een graduaatsopleiding bv. Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement

Lessentabel
Banketbakkerij - chocoladebewerking
Praktijk en theorie
Stage
Projectwerking
Frans
Godsdienst
Lichamelijke opvoeding
Lessentabel

Campus Ursula | 1e graad

Ursulinenstraat 2

3540 HERK-DE-STAD

013 35 54 30

Openingsuren

Elke weekdag open tijdens de schooluren:

Maandag tot vrijdag: 8u30 tot 17u
Woensdag: 8u30 tot 13u

Campus Amandina | 2e & 3e graad

Veearts Strauvenlaan 5

3540 HERK-DE-STAD

013 35 06 80

  • Facebook
  • Instagram
  • logo_smartschool_white_font_1296x256_edited

©2023 Sint-Martinusscholen | VZW KOHH

Ond. nr. 425.819.904

bottom of page