top of page
A+
currency.png
Specialisatie Specialiteitenrestaurant
7DE GRAAD | VOEDING & HORECA
Profiel
studierichting
  • In het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant verwerf je competenties voor de bereiding van creatieve gastronomische gerechten.

  • De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.

  • Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.

  • Je bereidt een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigt ze voor een jury van leraren en externe experts.

  • Je wilt het fijne weten over de gastronomische tendensen in de speciale keuken.

  • Je leert omgaan met de moderne gastronomische kook- en bewaartechnieken.

  • Je staat open om de uitdaging van de projectwerking samen met de begeleidende leerkrachten aan te gaan en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces en groei. 

  • Je maakt kennis met de producten uit de internationale keuken en hoe zi in gerechten te verwerken. 

  • Je leert een efficiënte wijze van restverwerking.

  • Je hebt organisatietalent en kan in teamverband vraaggestuurd werken.

  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.

  • Je maakt kennis met de beroepswereld via stages in keukens en restaurants en door workshops, lezingen, demo’s van externen. 

Profiel
leerling
WaaROM?
  • Ik ga graag met klanten om.

  • Ik wil klanten kunnen verrassen met creatieve gastronomie.

  • Ik wil me vervolmaken in de diverse disciplines van de keukenpraktijk. 

  • Ik wil me creatief uitleven door nieuwe en klassieke gerechten te creëren.

  • Ik wil een diploma secundair onderwijs.

Waarom?
  • Een job als kok in keukens van de klassieke gastronomie, internationale gastronomie, creatieve gastronomie en streekgebonden gastronomie

  • Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken, Hotelbeheer

  • Een graduaatsopleiding bv. Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement

Lessentabel
Gastronomie
Praktijk en theorie
Stage
Projectwerking (Project Algemene Vakken, Engels en Frans)
Godsdienst
Lichamelijke opvoeding
Lessentabel
bottom of page