A+
Profiel
studierichting
In het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant verwerf je competenties voor de bereiding van creatieve gastronomische gerechten.
De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.
Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.
Je bereidt een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigt ze voor een jury van leraren en externe experts.
Je wilt het fijne weten over de gastronomische tendensen in de speciale keuken.
Je leert omgaan met de moderne gastronomische kook- en bewaartechnieken.
Je staat open om de uitdaging van de projectwerking samen met de begeleidende leerkrachten aan te gaan en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces en groei.
Je maakt kennis met de producten uit de internationale keuken en hoe zi in gerechten te verwerken.
Je leert een efficiënte wijze van restverwerking.
Je hebt organisatietalent en kan in teamverband vraaggestuurd werken.
Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
Je maakt kennis met de beroepswereld via stages in keukens en restaurants en door workshops, lezingen, demo’s van externen.
Profiel
leerling
WaaROM?
Ik ga graag met klanten om.
Ik wil klanten kunnen verrassen met creatieve gastronomie.
Ik wil me vervolmaken in de diverse disciplines van de keukenpraktijk.
Ik wil me creatief uitleven door nieuwe en klassieke gerechten te creëren.
Ik wil een diploma secundair onderwijs.
Waarom?
Een job als kok in keukens van de klassieke gastronomie, internationale gastronomie, creatieve gastronomie en streekgebonden gastronomie
Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken, Hotelbeheer
Een graduaatsopleiding bv. Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement
Lessentabel | ||
---|---|---|
Gastronomie | ||
Praktijk en theorie | ||
Stage | ||
Projectwerking (Project Algemene Vakken, Engels en Frans) | ||
Godsdienst | ||
Lichamelijke opvoeding |