A
currency.png
Bakkerij
2DE GRAAD | VOEDING & HORECA
Profiel
studierichting
  • Bakkerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. 

  • De leerlingen:

  • verkennen het deelgebied bakkerij op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel;

  • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden voor het bereiden van brood- en banketbakkerijproducten;

  • leren aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid.

  • leren economisch en duurzaam handelen.

  • Je wilt alle soorten brood, broodjes, koeken en taarten kunnen maken.

  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen.

  • Je wilt producten leren bewaren en verpakken om ze te verkopen in een (banket)bakkerij.

  • Je leert met moderne apparatuur en technieken leren werken.

  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.

  • Je hebt organisatietalent.

  • Je wilt veilig, milieubewust en voedselveilig (hygiënisch) werken.

Profiel
leerling
WaaROM?
  • Ik wil zelf leren bakken met verschillende brooddegen.

  • Ik wil klanten kunnen verwennen met taarten en gebak.

  • Ik ben graag creatief bezig en wil klanten verrassen bij gelegenheden als Kerstmis, Valentijn ...

  • Ik kan goed organiseren en in teamverband werken.

Waarom?
  • Je kunt aan de slag in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij of als chocolatier. Na een aantal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.

  • Je volgt een graduaatsopleiding aan een hogeschool, opleidingen bij de VDAB, Syntra ...

  • Een bacheloropleiding is ook mogelijk na een voorbereidend 7de jaar.

Lessentabel
3E
4E
horeca
11
13
lichamelijke opvoeding
2
2
klassenleraaruur
1
1
wiskunde
3
3
natuurwetenschappen
2
1
Nederlands
4
4
Engels
2
2
aardrijkskunde
1
1
godsdienst
2
2
maatschappelijke, econmonischeen artistieke vorming (MEAV)
1
-
Frans
2
2
geschiedenis
1
1
Lessentabel