A
Profiel
studierichting
Bakkerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit.
De leerlingen:
verkennen het deelgebied bakkerij op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel;
verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden voor het bereiden van brood- en banketbakkerijproducten;
leren aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid.
leren economisch en duurzaam handelen.
Je wilt alle soorten brood, broodjes, koeken en taarten kunnen maken.
Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen.
Je wilt producten leren bewaren en verpakken om ze te verkopen in een (banket)bakkerij.
Je leert met moderne apparatuur en technieken leren werken.
Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
Je hebt organisatietalent.
Je wilt veilig, milieubewust en voedselveilig (hygiënisch) werken.
Profiel
leerling
WaaROM?
Ik wil zelf leren bakken met verschillende brooddegen.
Ik wil klanten kunnen verwennen met taarten en gebak.
Ik ben graag creatief bezig en wil klanten verrassen bij gelegenheden als Kerstmis, Valentijn ...
Ik kan goed organiseren en in teamverband werken.
Waarom?
Je kunt aan de slag in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij of als chocolatier. Na een aantal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.
Je volgt een graduaatsopleiding aan een hogeschool, opleidingen bij de VDAB, Syntra ...
Een bacheloropleiding is ook mogelijk na een voorbereidend 7de jaar.
Lessentabel | 3E | 4E |
---|---|---|
horeca | 11 | 13 |
lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
klassenleraaruur | 1 | 1 |
wiskunde | 3 | 3 |
natuurwetenschappen | 2 | 1 |
Nederlands | 4 | 4 |
Engels | 2 | 2 |
aardrijkskunde | 1 | 1 |
godsdienst | 2 | 2 |
maatschappelijke, econmonischeen artistieke vorming (MEAV) | 1 | - |
Frans | 2 | 2 |
geschiedenis | 1 | 1 |