top of page
A+
currency.png
Brood- en banketbakkerij en confiserie
3DE GRAAD | VOEDING & HORECA
Profiel
studierichting
  • Brood- en banketbakkerij is een praktische opleiding voor verschillende functies in de bakkerijsector. 

  • Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne. 

  • Via een 14-daagse blokstage in het 5de jaar maak je kennis met de arbeidsmarkt. Via een wekelijkste stagedag in het 6de jaar maak je kennis met de arbeidsmarkt.

  • Tijdens het zesde jaar werken de leerlingen aan vakoverschrijdende projecten, maken zij een eigen GIP (geïntegreerde proef) en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts. 

  • Je zou je graag verdiepen in de wereld van brood, patisserie en desserten. 

  • Je wilt roomijs kunnen bereiden en met chocolade en marsepein aan de slag gaan. 

  • Je wilt de trends en actualiteit binnen je vakgebied opvolgen. 

  • Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen voor de uitkomst. 

  • Je kan organiseren. 

  • Je hebt zin voor creativiteit. 

  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken. 

Profiel
leerling
WaaROM?
  • Ik wil mijn klanten verwennen met marsepein, roomijs, ijstaarten, suikerstukken, pralines en andere chocoladeartikelen. 

  • Ik ben graag creatief bezig. 

  • Ik heb interesse voor de bakkerswereld en zijn nieuwste trends in de huidige maatschappij. 

  • Ik wil zelf een brood- en banketbakker worden. 

Waarom?
  • Een job in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij

  • Een job als chocolatier (al dan niet in vast dienstverband)

  • Een job als ijs- of suikerbewerker (confiserie)

  • Na een aatal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.

  • Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken

  • Een graduaatsopleiding bv. Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement

Lessentabel
5E
6E
Projectwerking
6
6
Praktijk en theorie
18
14
Bakkerij
20
20
Toegepaste economie
3
3
Stage
2
6
Frans
1
1
Godsdienst
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Lessentabel
bottom of page