D/A
Profiel
studierichting
Horeca is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit.
De leerlingen:
verkennen activiteiten in keuken, restaurant en logiesverstrekking op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;
verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken, restaurant, onthaal van gasten;
leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen, het plannen en organiseren.
verkennen de wetgeving op vlak van arbeids- en voedselveiligheid en leven deze na.
oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in Nederlands, Engels en Frans.
Je wilt vertrouwd geraken met nieuwe technieken en bereidingswijzen in de keuken.
Je wilt de werking van moderne keuken- en zaalapparatuur kennen.
Je verdiept je kennis van de verschillende geledingen: de koude en warme keuken, de dessertkeuken, de ontbijtkeuken, het office, de bar, de zaaldienst ...
Je bent een teamspeler en gaandeweg leer je een team aansturen.
Je wilt infrastructuur en activiteiten in logiesverstrekkende bedrijven: reservering, onthaal en housekeeping verder uitdiepen.
Je leert verkoopprijzen van gerechten en menu’s bepalen.
Stapsgewijs maak je kennis met de uitbating van een restaurant en hotel.
Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.
Je wilt de beroepswereld leren kennen via stages in de restaurantkeuken en in de food and beverage-afdeling, de vergaderingafdeling, de housekeeping en aan de receptie van een hotel.
Profiel
leerling
WaaROM?
Ik ben graag creatief bezig met voeding.
Ik wil klanten gastvrij ontvangen en verwennen met mijn kookkunst en charmante bediening.
Ik wil kennismaken met het hotelwezen.
Ik wil vriendelijk en beleefd leren omgaan met gasten en collega’s.
Ik ben iemand die horeca boeiend vind en werk graag met en voor mensen.
Waarom?
Een professionele bacheloropleiding bv. Hotelmanagement, onderwijs.
Je kunt een specialisatiejaar (Se-n-Se) volgen.
Je kunt aan de slag als kok, kelner of receptionist of een andere bediende functie in restaurants, hotels, seminariecentra …
Lessentabel | 3E | 4E |
---|---|---|
horeca | 11 | 13 |
lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
klassenleraaruur | 1 | 1 |
wiskunde | 3 | 3 |
natuurwetenschappen | 2 | 1 |
Nederlands | 4 | 4 |
Engels | 2 | 2 |
aardrijkskunde | 1 | 1 |
godsdienst | 2 | 2 |
maatschappelijke, econmonischeen artistieke vorming (MEAV) | 1 | - |
Frans | 2 | 2 |
geschiedenis | 1 | 1 |