D/A
currency.png
Horeca
2DE GRAAD | VOEDING & HORECA
Profiel
studierichting
  • Horeca is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit. 

  • De leerlingen:

  • verkennen activiteiten in keuken, restaurant en logiesverstrekking op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;

  • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken, restaurant, onthaal van gasten; 

  • leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen, het plannen en organiseren. 

  • verkennen de wetgeving op vlak van arbeids- en voedselveiligheid en leven deze na. 

  • oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in Nederlands, Engels en Frans.

  • Je wilt vertrouwd geraken met nieuwe technieken en bereidingswijzen in de keuken.

  • Je wilt de werking van moderne keuken- en zaalapparatuur kennen.

  • Je verdiept je kennis van de verschillende geledingen: de koude en warme keuken, de dessertkeuken, de ontbijtkeuken, het office, de bar, de zaaldienst ...

  • Je bent een teamspeler en gaandeweg leer je een team aansturen.

  • Je wilt infrastructuur en activiteiten in logiesverstrekkende bedrijven: reservering, onthaal en housekeeping verder uitdiepen.

  • Je leert verkoopprijzen van gerechten en menu’s bepalen.

  • Stapsgewijs maak je kennis met de uitbating van een restaurant en hotel.

  • Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.

  • Je wilt de beroepswereld leren kennen via stages in de restaurantkeuken en in de food and beverage-afdeling, de vergaderingafdeling, de housekeeping en aan de receptie van een hotel.

Profiel
leerling
WaaROM?
  • Ik ben graag creatief bezig met voeding.

  • Ik wil klanten gastvrij ontvangen en verwennen met mijn kookkunst en charmante bediening.

  • Ik wil kennismaken met het hotelwezen.

  • Ik wil vriendelijk en beleefd leren omgaan met gasten en collega’s.

  • Ik ben iemand die horeca boeiend vind en werk graag met en voor mensen.

Waarom?
  • Een professionele bacheloropleiding bv. Hotelmanagement, onderwijs.

  • Je kunt een specialisatiejaar (Se-n-Se) volgen.

  • Je kunt aan de slag als kok, kelner of receptionist of een andere bediende functie in restaurants, hotels, seminariecentra …

Lessentabel
3E
4E
horeca
11
13
lichamelijke opvoeding
2
2
klassenleraaruur
1
1
wiskunde
3
3
natuurwetenschappen
2
1
Nederlands
4
4
Engels
2
2
aardrijkskunde
1
1
godsdienst
2
2
maatschappelijke, econmonischeen artistieke vorming (MEAV)
1
-
Frans
2
2
geschiedenis
1
1
Lessentabel