top of page
A+
currency.png
Restaurant en keuken
3DE GRAAD | VOEDING & HORECA
Profiel
studierichting
  • Restaurant en keuken is een praktische opleiding voor verschillende functies in de horecasector. 

  • Restaurant en keuken is een opleiding waar aan projectonderwijs wordt gedaan. Hierdoor worden theorie en praktijk sterk aan elkaar gekoppeld. 

  • Met aandacht aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne. 

  • Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.

  • Tijdens het zesde jaar moet je een GIP (geïntegreerde proef) voorbereiden en verdedigen voor een jury van leraren en externe experts. 

  • Na het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant behaal je het diploma secundair onderwijs. 

  • De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’. 

  • Je wilt basisbereidingen kunnen maken en die combineren tot een volledige maaltijd. 

  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die je daarvoor nodig hebt. 

  • Je wilt ook aandacht besteden aan vormgeving, esthetiek, hygiëne en veiligheid (HACCP), milieubewustzijn en kostprijs. 

  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd. 

  • Je bent sterk gemotiveerd in projectonderwijs en je kunt zelfstandig werken. 

  • Je wilt gasten stijlvol kunnen onthalen. 

  • Je wilt de beroepswereld leren kennen via projecten en stages in keukens en restaurants. 

  • Je bent voor een groot stuk zelf verantwoordelijk voor je leerproces. 

Profiel
leerling
WaaROM?
  • Gezond en lekker eten intereseert mij. 

  • Ik werk graag met en voor mensen en ik heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. 

  • Ik wil klanten verwennen door mijn fijne kookkunst en door mijn charmante manier van bedienen. 

  • Ik ben graag creatief en zelfstandig bezig. 

  • Ik wil een vak leren. 

Waarom?
  • Een job als kok of kelner in een restaurant, eetcafé of bij banketaannemers - traiteurs, of in seminarie- en recreatiecentra

  • Na een aantal jaren beroepservaring ben je in staat je als zelfstandige horeca-ondernemer te vestigen. 

  • Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken, Hotelbeheer

  • Een graduaatsopleiding bv. Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement

Lessentabel
5E
6E
Restaurant en keuken
30
30
Theorie en praktijk
14
13
Stage
5
6
Projectwerking (Project Algemene Vakken, Engels Frans en economie)
11
11
Godsdienst
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Lessentabel
bottom of page