top of page

2A Voeding & horeca +

Profiel
studierichting
  • Je maakt kennis met activiteiten uit de voedingssector hotel, ook de  basisbegrippen in verband met restaurant- keuken- bakkerij en slagerij  komen aan bod.

  • Je leert actief en creatief handelen en probleemoplossend denken.

  • Je leert klantgericht communiceren.

  • Je leert aandacht hebben voor kwaliteitszorg en je leert hygiënisch, milieubewust en duurzaam omgaan met grondstoffen.

  • Je leert ergonomisch en veilig werken.

  • Binnen deze plus-richtingen krijgen leerlingen meer ondersteuning en hulpmiddelen aangeboden zoals dit nu ook gebeurt in de richting 1A aanvulling hoofdvakken met maxi-oriënteringstrajecten. 

  • Je wilt graag ontdekken of een job in de hotel- en restaurantsector, brood- en bankbakkerij, spek- en fijnkostslagerij iets voor jou is.

  • Je wilt graag weten wat voedsel­bereidingen, plannen en organiseren met inzicht op evenwichtige, eerlijke en duurzame voeding inhoudt.

  • Je wilt graag sociale en communicatieve vaardigheden leren.

  • Je hebt meer tijd, uitleg en oefenmomenten nodig om de leerstof van de algemene vakken te verwerken.

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Aardrijkskunde

1

1

Beeld

1

Engels

2

2

Frans

3

3

Geschiedenis

2

2

Godsdienst


2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Muziek

1

Natuurwetenschappen

1

1

Nederlands

4

4

Techniek

2

Wiskunde

4

4

Klasuur

1

1

Mini-oriënteringstraject

1

Voeding & horeca

5

Meer info over een andere studierichting?

Studierichtingen vergelijken?

bottom of page