2A Voeding & horeca +
Profiel
studierichting
Je maakt kennis met activiteiten uit de voedingssector hotel, ook de basisbegrippen in verband met restaurant- keuken- bakkerij en slagerij komen aan bod.
Je leert actief en creatief handelen en probleemoplossend denken.
Je leert klantgericht communiceren.
Je leert aandacht hebben voor kwaliteitszorg en je leert hygiënisch, milieubewust en duurzaam omgaan met grondstoffen.
Je leert ergonomisch en veilig werken.
Binnen deze plus-richtingen krijgen leerlingen meer ondersteuning en hulpmiddelen aangeboden zoals dit nu ook gebeurt in de richting 1A aanvulling hoofdvakken met maxi-oriënteringstrajecten.
Je wilt graag ontdekken of een job in de hotel- en restaurantsector, brood- en bankbakkerij, spek- en fijnkostslagerij iets voor jou is.
Je wilt graag weten wat voedselbereidingen, plannen en organiseren met inzicht op evenwichtige, eerlijke en duurzame voeding inhoudt.
Je wilt graag sociale en communicatieve vaardigheden leren.
Je hebt meer tijd, uitleg en oefenmomenten nodig om de leerstof van de algemene vakken te verwerken.
Profiel
leerling
Lessentabel
Vak | Lestijden per week | Lestijden per week 2 |
---|---|---|
Aardrijkskunde | 1 | 1 |
Beeld | 1 | |
Engels | 2 | 2 |
Frans | 3 | 3 |
Geschiedenis | 2 | 2 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Muziek | 1 | |
Natuurwetenschappen | 1 | 1 |
Nederlands | 4 | 4 |
Techniek | 2 | |
Wiskunde | 4 | 4 |
Klasuur | 1 | 1 |
Mini-oriënteringstraject | 1 | |
Voeding & horeca | 5 |