A

3/4 Bakkerij

Profiel
studierichting
  • Bakkerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. 

  • De leerlingen:

  • verkennen het deelgebied bakkerij op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel;

  • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden voor het bereiden van brood- en banketbakkerijproducten;

  • leren aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid.

  • leren economisch en duurzaam handelen.

  • Je wil alle soorten brood, broodjes, koeken en taarten kunnen maken.

  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen.

  • Je wil producten leren bewaren en verpakken om ze te verkopen in een (banket)bakkerij.

  • Je leert met moderne apparatuur en technieken leren werken.

  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.

  • Je hebt organisatietalent.

  • Je wil veilig, milieubewust en voedselveilig (hygiënisch) werken.

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Engels

2

2

Godsdienst

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Project algemene vakken (PAV)

3

3

Bakkerij

23

23

Meer info over een andere studierichting?

arrow&v

Studierichtingen vergelijken?