D/A

3/4 Horeca

Profiel
studierichting
  • Horeca is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit. 

  • De leerlingen:

  • verkennen activiteiten in keuken, restaurant en logiesverstrekking op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;

  • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken, restaurant, onthaal van gasten; 

  • leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen, het plannen en organiseren;

  • verkennen de wetgeving op vlak van arbeids- en voedselveiligheid en leven deze na;

  • oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in Nederlands, Engels en Frans.

  • Je wil vertrouwd geraken met nieuwe technieken en bereidingswijzen in de keuken.

  • Je wil de werking van moderne keuken- en zaalapparatuur kennen.

  • Je verdiept je kennis van de verschillende geledingen: de koude en warme keuken, de dessertkeuken, de ontbijtkeuken, het office, de bar, de zaaldienst ...

  • Je bent een teamspeler en gaandeweg leer je een team aansturen.

  • Je wil infrastructuur en activiteiten in logiesverstrekkende bedrijven: reservering, onthaal en housekeeping verder uitdiepen.

  • Je leert verkoopprijzen van gerechten en menu’s bepalen.

  • Stapsgewijs maak je kennis met de uitbating van een restaurant en hotel.

  • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.

  • Je wil de beroepswereld leren kennen via stages in de restaurantkeuken en in de food and beverage-afdeling, de vergaderingafdeling, de housekeeping en aan de receptie van een hotel.

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Aardrijkskunde

1

1

Engels

2

2

Frans

2

2

Geschiedenis

1

1

Godsdienst

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

MEAV

1

-

Natuurwetenschappen

2

1

Nederlands

4

4

Wiskunde

3

3

Horeca

11

13

Klasuur

1

1

Meer info over een andere studierichting?

arrow&v

Studierichtingen vergelijken?