top of page

A

5/6 Basiszorg & ondersteuning

Profiel
studierichting


Basiszorg en ondersteuning is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit en richt zich op leerlingen die willen doorgroeien naar een zorg- of welzijnsberoep. Leerlingen verwerven huishoudelijke en logistieke competenties maar krijgen ook al een basis van vaardigheden die in verschillende zorg- en welzijnsberoepen (bij o.m. kinderen en ouderen) noodzakelijk zijn. Dit is een set van relevante competenties uit de BK’s Verzorgende, Zorgkundige, Kinderbegeleider baby’s en peuters en Kinderbegeleider schoolgaande kinderen die de leerlingen voldoende moet voorbereiden om na het zesde jaar een éénjarige Se-n-se (Kinderbegeleider of Verzorgende/Zorgkundige) aan te vatten. Ook de opleiding HBO5 Verpleegkunde volgen behoort dan tot de mogelijkheden.

  • Je leert binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en bent in staat effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken.

  • Fijn-motorische vaardigheden helpen je om tot realisaties in de praktijk te komen.

  • Je bent praktisch aangelegd en hebt interesse voor technische vaardigheden in functie van de zorg.

  • Je bent communicatief vaardig en werkt graag met kwetsbare mensen waarmee ze respectvol en motiverend omgaan.

  • Je draagt zorg voor maaltijden, linnen, woon- en leefomgeving en voert onder begeleiding diverse zorgtaken bij kinderen en volwassenen uit.

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Engels

2

2

Godsdienst

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Project algemene vakken

5

5

Basiszorg & ondersteuning

21

21

Meer info over een andere studierichting?

Studierichtingen vergelijken?

bottom of page