top of page

A+

7 Specialisatie banketbakkerij - chocoladebewerking

Profiel
studierichting
  • In het specialisatiejaar Banketbakkerij - chocoladebewerking leren de leerlingen ambachtelijke banket- en dessertbereidingen maken. 

  • De leerlingen leren creatieve producten en desserten ontwikkelen, ze smaakvol verpakken en etaleren en klantvriendelijk commercialiseren. 

  • Via een wekelijkste stagedag maak je kennis met de arbeidsmarkt.

  • De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.

  • De leerlingen bereiden een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en exteren experts. 

  • Je wil je specialiseren in het maken van bereidingen met chocolade, marsepein, ijs en suiker. 

  • Je werkt zelfstandig in de bakkerij en maakt je nieuwe werkwijzen snel eigen. 

  • Je wil de trends en actualiteit in je vakgebied opvolgen. 

  • Je bent creatief en innovatief. 

  • Je hebt organisatietalent. 

  • Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijk te dragen voor de uitkomst. 

  • Je wil veilig en hygiënisch leren werken. 

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Frans

2

Godsdienst

2

Lichamelijke opvoeding

2

Bakkerij praktijk en theorie

20

PO

2

Project algemene vakken

4

Meer info over een andere studierichting?

Studierichtingen vergelijken?

Campus Ursula | 1e graad

Ursulinenstraat 2

3540 HERK-DE-STAD

013 35 54 30

Openingsuren

Elke weekdag open tijdens de schooluren:

Maandag tot vrijdag: 8u30 tot 17u
Woensdag: 8u30 tot 13u

Campus Amandina | 2e & 3e graad

Veearts Strauvenlaan 5

3540 HERK-DE-STAD

013 35 06 80

  • Facebook
  • Instagram
  • logo_smartschool_white_font_1296x256_edited

©2023 Sint-Martinusscholen | VZW KOHH

Ond. nr. 425.819.904

bottom of page