A+

7 Specialisatie specialiteitenrestaurant

Profiel
studierichting
  • In het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant verwerf je competenties voor de bereiding van creatieve gastronomische gerechten.

  • De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.

  • Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.

  • Je bereidt een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigt ze voor een jury van leraren en externe experts.

  • Je wil het fijne weten over de gastronomische tendensen in de speciale keuken.

  • Je leert omgaan met de moderne gastronomische kook- en bewaartechnieken.

  • Je staat open om de uitdaging van de projectwerking samen met de begeleidende leerkrachten aan te gaan en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces en groei. 

  • Je maakt kennis met de producten uit de internationale keuken en hoe ze in gerechten te verwerken. 

  • Je leert op een efficiënte manier voedingsresten verwerken.

  • Je hebt organisatietalent en kan in teamverband vraaggestuurd werken.

  • Je wil veilig en hygiënisch leren werken.

  • Je maakt kennis met de beroepswereld via stages in keukens en restaurants en door workshops, lezingen, demo’s van externen. 

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Godsdienst

2

Lichamelijke opvoeding

2

Gastronomie praktijk en theorie

16

Gastronomie projectwerking

8

Gastronomie stage

6

Meer info over een andere studierichting?

arrow&v

Studierichtingen vergelijken?