top of page

A+

7 Specialisatie specialiteitenrestaurant

Profiel
studierichting
  • In het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant verwerf je competenties voor de bereiding van creatieve gastronomische gerechten.

  • De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.

  • Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.

  • Je bereidt een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigt ze voor een jury van leraren en externe experts.

  • Je wil het fijne weten over de gastronomische tendensen in de speciale keuken.

  • Je leert omgaan met de moderne gastronomische kook- en bewaartechnieken.

  • Je staat open om de uitdaging van de projectwerking samen met de begeleidende leerkrachten aan te gaan en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces en groei. 

  • Je maakt kennis met de producten uit de internationale keuken en hoe ze in gerechten te verwerken. 

  • Je leert op een efficiënte manier voedingsresten verwerken.

  • Je hebt organisatietalent en kan in teamverband vraaggestuurd werken.

  • Je wil veilig en hygiënisch leren werken.

  • Je maakt kennis met de beroepswereld via stages in keukens en restaurants en door workshops, lezingen, demo’s van externen. 

Profiel
leerling
Lessentabel
Vak
Lestijden per week
Lestijden per week 2

Engels

2

Frans

2

Godsdienst

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken (PAV)

4

Gastronomie

20

Meer info over een andere studierichting?

Studierichtingen vergelijken?

Campus Ursula | 1e graad

Ursulinenstraat 2

3540 HERK-DE-STAD

013 35 54 30

Openingsuren

Elke weekdag open tijdens de schooluren:

Maandag tot vrijdag: 8u30 tot 17u
Woensdag: 8u30 tot 13u

Campus Amandina | 2e & 3e graad

Veearts Strauvenlaan 5

3540 HERK-DE-STAD

013 35 06 80

  • Facebook
  • Instagram
  • logo_smartschool_white_font_1296x256_edited

©2023 Sint-Martinusscholen | VZW KOHH

Ond. nr. 425.819.904

bottom of page